ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Performance - Art Installation:

“Fresco”

“PERFORMANCE ROOMS 2019»

 

St George Lycabettus

Πέμπτη 24/1/2019 έως Κυριακή 27/1/2019

 

“Αν η ψηφιακή αναπαράσταση στο δρόμο να αποτινάξει την αναλογική, καταλήγει σε ψηφιοποίηση της δεύτερης, τότε το “Fresco” δεν είναι άλλο παρά μια ψηφιακή τοιχογραφία. Μια γυναικεία αναπαράσταση που τοποθετείται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μια υδάτινη φιγούρα που αιωρείται δίπλα στο κρεβάτι σε αντιπαράθεση με το υλικό σώμα της performer.”

Ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου St George Lycabettus, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι είναι το πεδίο στο οποίο η ηθοποιός/performer Ευγενία Παπαγεωργίου και η βραβευμένη εικαστικός Δήμητρα Μαρίνη θα παρουσιάσουν την εικαστική εγκατάσταση-performance “Fresco” στα πλαίσια του “PERFORMANCE ROOMS 2019» από Πέμπτη 24/1/2019 έως Κυριακή 27/1/2019.

unnamed.gif

Αν το νέο στην προσπάθειά του να αποδεσμευτεί από το παλιό καταλήγει να μεταμφιέζεται σε αυτό, αν η ψηφιακή αναπαράσταση στο δρόμο να αποτινάξει την αναλογική, καταλήγει σε ψηφιοποίηση της δεύτερης, τότε το “Fresco” δεν είναι άλλο παρά μια ψηφιακή τοιχογραφία. Μια γυναικεία αναπαράσταση που τοποθετείται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, μια υδάτινη φιγούρα που αιωρείται δίπλα στο κρεβάτι σε αντιπαράθεση με το υλικό σώμα της performer. Όμοιες η μια με την άλλη, βρίσκονται στις δύο όχθες του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου συνδέοντας δύο εικαστικά είδη, την performance και την εικαστική εγκατάσταση.

 

Ενώ η Ευγενία με το μεγαλείο της φυσικής της υπόστασης αναπτύσσει το θεατρικό αφήγημα στον τρισδιάστατο χώρο, η ψηφιακή γυναίκα διατηρεί τα γνωρίσματα του άυλου κόσμου από τον οποίο προέρχεται. Αδυνατώντας να αποδεσμευτεί από τις δύο διαστάσεις κατέχει θέση ομοιώματος, επιθυμητικής εικόνας, εξιδανικευμένου alter ego, ανάλογη με τις αυτοπροσωπογραφίες των δυαδικών προφίλ.

 

Το ψηφιακό είδωλο έχοντας την ικανότητα να δημιουργεί την ονειρική εικόνα, εκλαμβάνεται λανθασμένα ως η πραγμάτωση της. Η Ευγενία γοητευμένη από την φευγαλέα εμπειρία εκπλήρωσης, παραβλέπει τις στιγμιαίες στρεβλώσεις της αναπαράστασης, κινείται στο κλειστό πεδίο του δωματίου προσπαθώντας να συλλάβει την παραίσθηση.

----

Συντελεστές:

Εικαστική εγκατάσταση_ Δήμητρα Μαρίνη

Performance_ Ευγενία Παπαγεωργίου

Επεξεργασία βίντεο_ AfricanAstronaut Production House

Φωτογραφίες_ Αντωνία Κάντα, Je-on Papageorgiou

Κουστούμι & επιμέλεια φωτισμού_ Γεώργιος Κωτσάκος

Γραφιστικός και ηχητικός σχεδιασμός_Ξενοφώντας Σακελλαρίου

Κινηματογράφηση μορφής_Σεραφείμ Αρκομάνης

Θεατρικός χώρος γυρίσματος_Δραματική Σχολή Τράγκα

Τεχνική υποστήριξη_Νίκος Αγοραστίδης

Σύμβουλος επικοινωνίας_Λάζαρος Νταμάνης

 

Για τις ανάγκες της ψηφιακής αναπαράστασης αξιοποιείται η τεχνολογία του προβολέα Canon XEED WUX6010

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης: Από 24/01/2019 έως 27/01/2019, 19.00 - 22.00 Τοποθεσία: St George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι Περισσότερες πληροφορίες: 210 3217931

 

Πληροφορίες:

Facebook Page: Performance Rooms 2019 - 'Fresco'

Facebook event: Performance Rooms 2019 - 'Fresco

Download Press Kit

Screen Shot 2019-01-23 at 2.05.42 PM.png